Monogràfic sobre Vincent Van Gogh: presentació del Grup de Treball Creativitat, procés artístic i salut mental

Reflexió i pràctica

Delegació Territorial del Girona del COPC

El Grup de treball Creativitat, procés artístic i salut mental neix en plena covid-19, i sorgeix com a necessitat de generar un espai de pensament, estudi i reflexió des d’on poder aprofundir i investigar al voltant de la psicologia i els seus vincles amb la creativitat i l’art; concretament, de les seves repercussions i manifestacions dins del camp del psiquisme i de la salut mental. No és un fet casual que les membres que integren el nucli d’aquest nou GT tinguin un vessant artístic que desenvolupen de manera activa conjuntament amb la  psicologia.

El fet creatiu neix de la imaginació i engloba diversos processos mentals entrellaçats que no han estat completament desxifrats per la fisiologia. La qualitat de la creativitat pot ser valorada pel resultat final i aquesta és un procés que es desenvolupa en el temps i que es caracteritza, entre d’altres, per l’originalitat, per l’adaptabilitat i per les seves possibilitats de realització concreta. En aquest sentit, al Grup de treball li interessa especialment el procés artístic i les seves diferents manifestacions al llarg del temps per tot el que això té a veure amb la cultura.

Reflexionar al voltant de l’acte creatiu i l’obra d’art mitjançant la recerca i aproximació a les vides i obres de diferents autors i disciplines artístiques constitueix una de les propostes específiques del GT. Amb el monogràfic sobre Vincent Van Gogh, que consta de tres articles al voltant del pintor, ens volem donar a conèixer a tots vosaltres, col·legiats i col·legiades del COPC. Esperem que els nostres escrits  us enriqueixin, us portin quelcom de nou sobre aquest gran artista que va ser Vincent Van Gogh i, al mateix temps, us agradi.

En aquest enllaç podeu consultar els 3 articles que conformen el monogràfic:

La grandesa de Van Gogh. De l’obscuritat a la llum. Concepció Escandell.

Tres pel·lícules i un documental: Van Gogh i les mirades del cinema. Roser Soliva.

Vincent, Theo i Johanna Van Gogh: entre el sacrifici, la gelosia i la reparació. Raquel Vidal.

Compartir

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Comenta l'article