Ressenya: ‘Diàlegs d’ultratomba. Psicoteràpia amb divuit personatges de la història’

Ressenyes

  • Autor: Manuel Villegas
  • Editorial: Fragmenta     
  • Col·lecció: Introduccions
  • Primera edició: febrer de 2022
  • Pàgines: 272
  • ISBN: 978-84-17796-56-3

Què dirien personatges com Calígula, Simone de Beauvoir, Jacint Verdaguer o Marilyn Monroe en una sessió de psicoteràpia? El doctor en psicologia, psicoterapeuta, professor i assagista Manel Villegas planteja 18 converses de divan en les quals diferents personatges referents, no només reals sinó també de l’imaginari col·lectiu -com Antígona, Er o Dimitri Karamàzov-, parlen de les problemàtiques o qüestions complexes que els van acompanyar durant la seva vida.

Ciceró i el dol, Maria Callas i el maltractament, Ellen West i l’anorèxia, el rei David i la luxúria, Mercè Rodoreda i els vincles trencats, Viktor Frankl i la culpa del supervivent, Ponç Pilat i l’assertivitat, Marilyn Monroe i la mirada alienant… Són miralls on es reflecteixen moltes experiències humanes universals o, en paraules de l’autor, “problemàtiques existencials que trobem repetides en els pacients a consulta avui dia”.

El doctor Manuel Villegas

En Diàlegs d’ultratomba, Villegas juga a conversar, preguntar i respondre amb un llenguatge àgil i amè, i ens acompanya en un recorregut per la història ben documentada, moltes vegades a través d’escrits que van llegar els mateixos personatges (el volum dedica 15 pàgines a la bibliografia).

Tanmateix, els textos curts i en forma de diàleg no fan que el llibre es quedi en una lectura superficial, sinó que interpel·len el lector o lectora, tant professional com aficionat, i el fan reflexionar, des d’un apropament empatitzant als personatges, sobre les diferents circumstàncies de la vida de les persones i les seves possibles explicacions.

18 sessions de psicoteràpia imaginària per gaudir, aprendre i pensar.

http://www.fragmenta.cat/%C3%ADndex-i-fragment-de-l-obra_1877317.pdf

Quadre de l’encapçalament: La cort de Calígula, de Virgilio Mattoni de la Fuente.

Compartir

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Una resposta a «Ressenya: ‘Diàlegs d’ultratomba. Psicoteràpia amb divuit personatges de la història’»

  1. Un llibre molt entretingut i informatiu que serveix tant per divulgar el diàleg psicoterpèutic com per enriquir els coneixements de psicoterapeutes amb experiència! Felicitats al Dr. Manuel Villegas per una idea tan original!

Comenta l'article