Soc sensible

Ressenyes

  • Autora: Anna Romeu
  • Editorial: Rosa dels vents
  • Pàgines: 208
  • ISBN: 9788418062940
  • 1a edició: gener de 2023
  • També disponible en e-book

Rosa dels vents publica el primer llibre en català sobre l’alta sensibilitat, escrit per la psicòloga Anna Romeu, experta en alta sensibilitat i presidenta de la Secció Psicologia d’Emergències del COPC. Es tracta d’un text divulgatiu que ajuda a entendre què és l’alta sensibilitat, quines característiques té i com gestionar el dia a dia de les persones PAS, també pel que fa a les relacions socials.

Soc sensible està dividit en 6 capítols: descobrir el tret, què fer quan se sap, com gestionar la saturació, com conviure amb un PAS, nens i nenes NAS (a casa i a l’escola), i l’alta sensibilitat a l’entorn laboral. Un repàs pràctic per tots els àmbits de la vida, en paraules de l’autora “per entendre’s o entendre la persona PAS que tenim al costat de forma molt senzilla”.

I és que un dels punts forts del volum, i potser el que ha fet que hagi estat quatre setmanes consecutives entre els 10 llibres de no-ficció en català més venuts, és un llenguatge entenedor i un enfocament eminentment pràctic. Tot basat en la llarga experiència de Romeu acompanyant a persones PAS, de les quals assegura que “la majoria no tenen trastorns ni complicacions, és un tret de personalitat. Un cop saben què passa i què fer, ‘funcionen’ perfectament”.

(Feu clic per llegir la introducció).

“El problema amb aquestes persones”, assegura l’experta, “és que moltes vegades arriben a consulta amb uns diagnòstics erronis i unes medicacions…, ja que és freqüent confondre’ls amb trastorn obsessiu o bipolar”. Per la qual cosa Romeu assegura que “És molt important que els psicòlegs i les psicòlogues coneguin aquest tret de personalitat. La majoria no el coneixen i és un hàndicap. Ens estalviaria molta feina i errors de diagnòstic. I també mestres, educadors, metges… la gent que ens dediquem al món de la sanitat i de l’educació hem de conèixer aquest tret perquè ens estalviarem molts problemes, moltes etiquetes i fer patir la gent“.

En definitiva, un llibre ple de claus, tècniques i eines molt pràctiques per descobrir i aprendre a viure amb aquest tret de personalitat present en una de cada quatre persones però encara amb poca visibilitat i atenció professional i social.

Soc sensible també està disponible per a tots els col·legiats i col·legiades a la biblioteca del COPC.

Compartir

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Comenta l'article