SIente bien, vive mejor

Ressenyes

El segon llibre de Xavier Montaner, doctor en psicologia de la salut i especialista en neuropsicologia, ens mostra que “com més lluitem contra les emocions desagradables, més patiment ens causen”, i per això proposa un viatge “per a descobrir què amaguen les teves emocions difícils, identificar-les, gestionar-les d’una manera més eficaç i així poder contactar amb una vida més plena”.

Siente bien, vive mejor. Libérate de preocupaciones y mejora tu salud emocional és un llibre amè, directe i sense tecnicismes, i molt pràctic, ple de metàfores, casos reals, autorrevelacions i exercicis molt vinculats a la teràpia d’acceptació i compromís. És a dir, des d’un llenguatge molt entenedor, ofereix recursos, gairebé a cada pàgina, per ajudar al procés terapèutic, la qual cosa el converteix en una eina útil tant per a lectors interessats a millorar-se com per a professionals de la psicologia.

“És un llibre replet d’autorrevelacions personals o d’experiències que he tingut amb pacients”

Montaner tenia molt clar que volia que el títol fos Siente bien, vive mejor, i no Siéntete bien, vive mejor, perquè “Es tracta d’aprendre a sentir bé, no de buscar el plaer. I sentir bé implica estar disposats a sentir coses difícils al servei de coses que ens importen. Per exemple, estar disposats a sentir vergonya per avançar cap a una posició millor a la nostra feina. O angoixa quan és necessària per a superar un problema d’ansietat”.

“El contrari és triar estalviar-se aquesta emoció difícil, per exemple, bevent, per deixar de sentir. Però sentir-se (falsament) bé a curt termini no et porta a la plenitud, i moltes vegades et destrossa la vida”, assegura l’autor.

“Hi ha moments on la vida et pregunta què vols fer amb tot això que sents”

L’obra es divideix en quatre grans blocs: Veure, Intenció, Direcció i Acció (VIDA); “les quatre activitats que jo aplico a teràpia per ajudar a les persones: discernir què sents i què fa el teu cap, aprendre a viure intencionalment i no arrossegat per allò que sents, aprendre cap a on vols anar (la més important), i aprendre a no procrastinar i regir la teva acció d’acord amb els teus valors”.

Segons el neuropsicòleg, l’objectiu de Siente bien, vive mejor és que “la vida dels lectors i lectores pugui avançar cap al lloc on volen estar, que puguin dir que són millors pares i mares, millors amics i amigues, i persones més compromeses amb elles mateixes”.

Compartir

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Comenta l'article

Descobriu-ne més des de PSIARA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint