In Memoriam Graciela Traba

Reflexió i pràctica

Graciela Traba (1953-2022) va formar part de la Comissió de Psicologia de les Dones que posteriorment es va convertir en Secció. Des de l’any 2014 va formar part també de la junta de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats i del GT Dona i salut del COPC.

Des de la teva llar es veia la platja
I un horitzó amb una mar tan gran que arribava fins el teu país.
Des del balcó, miràvem els temps canviants, el dies compartits:
Llegir llibres, estudiar, projectes, viatges…
Tot envoltat per la flaire d’ una bona taula.
No recordar els dies, sinó els moments -com deia Pavese-
Moments de somriures, de complicitats, de l’esclat de viure.
Des de la teva llar es veia la platja.
Però ara, l’ horitzó és més lluny, imperceptible.

El grup de treball de salut de la dona, li volem fer un escrit per la seva trajectòria professional dins el COPC.
Graciela, gran professional, es va endinsar en el món profund de la salut femenina, impulsora de projectes i investigacions, a la vegada que fomentant la participació més enllà del col·legi. La seva força i generositat professional i personal, va convertir el nostre grup en un trampolí de la psicologia a la cultura i l’art. Els projectes compartits amb actrius i el recorregut paral·lel de personatges mítics en el món de l’art de les dones, com Frida Khalo i Merilyn Monroe ens van aportar un món obert per la nostra professió i com a dones.
Estem orgulloses de les seves lliçons, com a professional i com amiga. La gran estima que li tenim ens aporta força en el seu record. Sempre dins nostre i a la vegada deixant una gran petjada al COPC.

GT Dona i salut del COPC


Se fue con la misma dignidad con la que vivió. Poniendo lo humano junto a la profesión.
La amistad antes que la conveniencia. Delicada y discreta frente al mundo y sus vicisitudes.
Y en su suave andar por la vida, defendiendo a las mujeres
.

Jocelyn Guerrero García
Psicóloga psicoanalista picoterapeuta
Colegiada n.º 229


Des de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya lamentem profundament la pèrdua de la companya Graciela Traba i volem reconèixer la labor i gran petjada que va deixar al nostre col·legi i a la nostra professió.
El seu llegat rigorós, obert i feminista ens acompanyarà personalment i professionalment més enllà de la seva partida.

Junta de Govern del COPC

Compartir

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Comenta l'article